Jeszcze nikt nie ocenił. Może Ty zaczniesz? Na końcu wpisu możesz przyznać gwiazdki.
Zgodnie z obietnicą publikuję przepis na indyjskie samosy z ciasta francuskiego, nadziewane polskimi ziemniakami, greckimi rodzynkami i włoskim mrożonym groszkiem :). Jest to przepis, który prezentowałam w Pytaniu na Śniadanie, a konkretnie w „Zaproście mnie do stołu” prowadzonym przez Pawła Lorocha, zrealizowanym przez Dorotę Rzepecką. Tu i tu możecie obejrzeć odcinek z moim udziałem.
Jeśli Wy też chcecie zaprosić Pawła Lorocha do siebie, dane kontaktowe znajdziecie na jego oficjalnej stronie. Możecie też pisać na adres pytanie@tvp.pl.
Serdeczne podziękowania dla całej ekipy TVP za miłą, wielką przygodę :).
Cześć, mam na imię Dorota i tworzę przepisy kulinarne z filmami wideo. Jestem autorką książki „Superfood po polsku”, a moje ukochane miasto, w którym mieszkam, to Wrocław :). Uwielbiam gotować i karmić siebie i innych, kiedyś moim hobby było pieczenie serników, a potem „wkręciłam się” w odchudzanie… posiłków ;). Od ładnych paru lat doradzam, jak jeść smacznie i zdrowo (da się!), żeby dobrze się czuć, mieć mnóstwo uśmiechu i energii oraz miło spędzać czas, nie tylko w kuchni.| Więcej o mnie
Dorotko, byliśmy – czyli ekipa Pytania na śniadanie – u Ciebie w domu, w Twojej kuchni, prawie 5 lat temu! Dzisiaj znalazłam Twój przepis na ciasto marchewkowe i będę piekła w weekend. Wydaje mi się lepszy od „mojego” przepisu.
Blog można czytać i czytać, ciągle dodajesz nowe dania., a zdjęcia są piękne i apetyczne.
Gratuluję i pozdrawiam.
Dorota Rzepecka
Qrcze, pełen szacunek za ciasto francuskie… ;o) Ja korzystam z mrożonego z reguły bo jak pomyślę o tym wałkowaniu to mi słabo momentalnie… ;o) Będę musiał spróbować tego przepisu tak czy inaczej bo brzmi niezwykle zachęcająco!
Dorotko, byliśmy – czyli ekipa Pytania na śniadanie – u Ciebie w domu, w Twojej kuchni, prawie 5 lat temu! Dzisiaj znalazłam Twój przepis na ciasto marchewkowe i będę piekła w weekend. Wydaje mi się lepszy od „mojego” przepisu.
Blog można czytać i czytać, ciągle dodajesz nowe dania., a zdjęcia są piękne i apetyczne.
Gratuluję i pozdrawiam.
Dorota Rzepecka
Ale ten czas szybko leci :). Całusy dla Ciebie i dziękuję za dobre słowa :*. Daj znać jak wyszło ciasto!
Qrcze, pełen szacunek za ciasto francuskie… ;o) Ja korzystam z mrożonego z reguły bo jak pomyślę o tym wałkowaniu to mi słabo momentalnie… ;o) Będę musiał spróbować tego przepisu tak czy inaczej bo brzmi niezwykle zachęcająco!
Hej Dorota, gratulacje za wystep w TVP. Fajnie rośnie ta Pozytywna Kuchnia, życzę Ci, żeby to był tylko początek sukcesów PK 😉
pozdrawiam
Andrzej: Pięknie dziękuję :). Obyś się nie mylił ;). I oczywiście nawzajem :).