Startery

Przepisy na startery czyli, inaczej – przepisy na przystawki – drobne potrawy, które poprzedzają podanie głównego dania i umilają oczekiwanie na nie. Startery można podawać na ciepło lub zimno, najczęściej są to drobne przekąski warzywne, serowe lub mięsne, zaserwowane w niewielkich porcjach „na ząb”. Pobudzają apetyt i przygotowują podniebienie do kolejnych kulinarnych doznań. Najlepsze startery – przepisy.

Ogórki małosolne
Ogórki małosolne
Sałatka z brokuła
Sałatka z brokuła
Łosoś marynowany
Łosoś marynowany
Krewetki z sosem sojowym
Krewetki z sosem sojowym
Bagietka
Bagietka klasyczna
Bakłażan z grilla
Bakłażan z grilla
Krewetki z grilla
Krewetki z grilla
Sałatka z owocami morza
Sałatka z owocami morza
Roladki z bakłażana
Roladki z bakłażana