Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Sos koperkowy
Sos koperkowy
Gołąbki z kaszą gryczaną
Gołąbki z kaszą gryczaną
Kotlet pożarski
Kotlet pożarski
Kotlety z kani
Kotlety z kani
Musaka
Musaka
Leczo z cukinią
Leczo z cukinią
Zapiekanka z pieczarkami
Zapiekanka z pieczarkami
Zapiekanki z pieczarkami
Zapiekanki z pieczarkami
Pieczarki smażone
Pieczarki smażone
Makaron z sosem pomidorowym
Makaron z sosem pomidorowym