Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Tiramisu
Tiramisù
Zupa pomidorowa
Zupa pomidorowa
Marchewka z groszkiem
Marchewka z groszkiem
Ciasto na pizzę
Ciasto na pizzę
Pizza z pieczarkami
Pizza z pieczarkami
Pesto bazyliowe
Pesto z bazylii
Kluski śląskie
Kluski śląskie
Sałatka Caprese
Sałatka Caprese
Spaghetti Carbonara
Spaghetti alla Carbonara
Suflet serowy
Suflet serowy
Jajka faszerowane
Jajka faszerowane
Purée ziemniaczane
Purée ziemniaczane