Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Kotlety schabowe
Kotlety schabowe
Fondue
Fondue serowe
Strogonow
Boeuf Stroganow
Barszcz biały wigilijny
Barszcz biały wigilijny
Klasyczna zupa grzybowa
Zupa grzybowa wigilijna
Barszcz czerwony z uszkami
Barszcz czerwony
Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese
Racuchy z dyni
Racuchy z dyni
Kotlety mielone
Kotlety mielone