Przetwory

Przepisy na domowe przetwory. Dżemy, konfitury i powidła. Frużeliny, owoce w syropie. Kiszone lub marynowane warzywa, pikle, i grzyby. Warto przygotowywać domowe przetwory owocowe i warzywne, zamiast sięgać po te ze sklepowych półek, których jakość często pozostawia wiele do życzenia. Spróbujcie zrobić na początek te, które najłatwiej się żelują – to w kwestii owocowych. Z warzyw najłatwiej zacząć od ogórków, polskiego hitu na zimę.

Powidła śliwkowe
Powidła śliwkowe
Dżem rabarbarowy
Dżem rabarbarowy
Dżem z dyni
Dżem z dyni
Konfitura z malin
Konfitura z malin
Gruszki w occie
Gruszki w occie
Dżem malinowy
Dżem malinowy
Konfitura z malin
Przetwory z owoców
Ogórki kiszone
Ogórki kiszone
Keczup
Keczup