Sosy

Sosy to smaczne dodatki do głównych dań lub sałatek czy kanapek. Podkreślają i przenoszą smak ze względu na zawartość tłuszczu, chociaż te chudsze, np. jogurtowe, również potrafią odmienić potrawę, podkreślić ją na zasadzie łagodności i płynnej konsystencji. Pokazuję przepisy na sosy o różnym składzie: te klasyczne, tłustsze, bazujące na olejach, serach, masłach, mleku, śmietanie i mące czy żółtkach oraz delikatniejsze, zawierające kefiry i jogurty.

Sos koperkowy
Sos koperkowy
Sos pieczarkowy
Sos pieczarkowy
Sos z orzeszków ziemnych
Sos z orzeszków ziemnych
Sos serowy wegański
Sos serowy wegański
Sos z tahiny
Sos z tahiny
Sos curry
Sos curry
Sos czosnkowy - dip
Sos czosnkowy
Sos z papryki
Sos z papryki
Sos z kiszonych ogórków
Sos z kiszonych ogórków
Pesto z papryki
Pesto z papryki