fbpx
Czytasz właśnie
Jak napełnić rękaw cukierniczy

Jak napełnić rękaw cukierniczy

Jak napełnić rękaw cukierniczy
4.8/5 (5)

Dla niektórych to oczywistość, inni, jak ja, napełniają rękaw cukierniczy, trzymając go w powietrzu i usiłując trafić łyżką do dna, podczas gdy krem albo w ogóle nie chce z niej spaść w odpowiednim momencie, albo trafia w inne miejsce niż to, w którym powinien się znaleźć. Oto najprostszy sposób jak napełnić rękaw cukierniczy kremem.

Zobacz też: Najlepsze przepisy na kremy do tortów, ciast i babeczek

Jak napełnić rękaw cukierniczy – film wideo

Obejrzyj bezpośrednio na moim kanale na YouTube

To tak proste, a jednak nie każdy wpada na to sam. Mnie olśniło, jak przeglądałam zdjęcia poradnikowe na Pinterest (jeśli jeszcze mnie tam nie obserwujecie, gorąco zapraszam :)).

Wystarczy włożyć rękaw z przymocowaną już tylką (końcówką do dekoracji) do wysokiej szklanki, to co wystaje ponad jej brzeg – owinąć wokół niego i nałożyć krem. To wszystko.

Zobacz też
Carpaccio z pieczarek

Jak napełnić rękaw cukierniczy
Jak napełnić rękaw cukierniczy

Jak napełnić rękaw kremem? Właśnie tak! To najwygodniejszy sposób, bo mniej kremu przylepia się do jego powierzchni i nie ma powietrza, które potem utrudnia dekorowanie.

Zamiast rękawa cukierniczego można kupić tzw. pistolet cukierniczy i wtedy nakładanie i czyszczenie jest jeszcze łatwiejsze :D.

Jak napełnić rękaw cukierniczy
Jak napełnić rękaw cukierniczy

Podoba Ci się? Oceń lub zostaw komentarz 🙂

2 komentarze

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2009-2024 | Dorota Kamińska blog kulinarny, przepisy, podróże i styl życia | Wszystkie prawa zastrzeżone | Część odnośników na blogu to afiliacyjne linki partnerskie | Moja książka: Superfood | Silnik: Wordpress | Serwer: Bookroom