Rewolucja na talerzu – Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska

Jeszcze nikt nie ocenił. Może Ty zaczniesz? Na końcu wpisu możesz przyznać gwiazdki.

Chcąc zrzucić nadmiarowe kilogramy lub zmienić sposób odżywiania ze względu na problemy zdrowotne, Polacy napotykają na kilka trudności. W naszych domach jesteśmy przyzwyczajeni do jedzenia wszystkiego w tłustych panierkach, smażenia na starym oleju i, często, polewania nim usmażonych potraw lub dodatków, do sałatek dodajemy mnóstwo majonezu lub śmietany, a przyprawy królujące na polskich stołach to sól, pieprz, papryka w proszku i wegeta. Przydałaby się rewolucja na talerzu!

Zobacz też: Więcej moich recenzji

Rewolucja na talerzu – recenzja wideo

Obejrzyj bezpośrednio na moim kanale na YouTube

Kiedy przechodzimy na dietę, często jest to dieta-cud lub taka, która co prawda ogranicza ilość spożywanych pokarmów, ale nie zmienia naszych nawyków żywieniowych. W efekcie udaje nam się zeszczupleć, a potem następuje efekt jo-jo i znów przybieramy na wadze. Tymczasem bardzo łatwo wprowadzić do kuchni pewne modyfikacje, które nadal pozwolą nam jeść ulubione, polskie potrawy, ale sprawią, że ich kaloryczność znacznie się zmniejszy, a nasza sylwetka stanie się szczuplejsza.

Podsumowanie

Książka z pewnością zainteresuje tych z Was, którzy chcieliby zmienić swoje złe nawyki żywieniowe, jednocześnie nie rezygnując z klasycznych dań, charakterystycznych dla dawnej i współczesnej kuchni polskiej. To również ciekawa pozycja dla osób na diecie, liczących kalorie i tych, którzy chcą się odżywiać zdrowo i świadomie, korzystając z bogactw zawartych w różnorodnych składnikach, podawać potrawy kolorowe, pachnące, dobrze doprawione.

Informacje o książce

– Tytuł: “Rewolucja na talerzu”

– Autorki: Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska

– Wydawnictwo Wydawnictwo Literackie

– Liczba stron: 182

– Cena: ok. 34,90 zł

– Gdzie kupić: Matras.pl

Podoba Ci się? Oceń lub zostaw komentarz 🙂

    Plusy
    Minusy
    Dorota Kamińska

    Blogerka kulinarna, fotograf, podróżniczka

    Cześć, mam na imię Dorota i tworzę przepisy kulinarne z filmami wideo. Jestem autorką książki „Superfood po polsku”. Uwielbiam gotować i karmić siebie i innych, kiedyś moim hobby było pieczenie serników, a potem „wkręciłam się” w odchudzanie… posiłków ;). Od ładnych paru lat doradzam, jak jeść smacznie i zdrowo (da się!), żeby dobrze się czuć, mieć mnóstwo uśmiechu i energii oraz miło spędzać czas, nie tylko w kuchni.Więcej o mnie | Dorota Kamińska na G+

    13 komentarzy
    1. [..YouTube..] Bardzo się ciesze że dziewczyny wydały książke bo często korzystalam z ich przepisów.Napewno ją kupie. Dzięki ,że o niej wspomniałaś.

    2. Bardzo się ciesze że dziewczyny wydały książke bo często korzystalam z ich przepisów.Napewno ją kupie. Dzięki ,że o niej wspomniałaś.

    3. Robiłam parę dań z ich programu i muszę powiedzieć – są bardzo smaczne. Nie ukrywam, też po cichutku w myślach mówiłam, że mogłyby napisać książkę i oto jest. Jestem już w jej posiadaniu niestety nie fizycznym, czekam aż szwagier przywiezie z Pl. Już się nie mogę doczekać kiedy zacznę testować resztę potraw 🙂

    Jak wrażenia? Podoba Ci się?

    Pisz śmiało! Twój adres e-mail nie będzie widoczny :).

    Polub, zanim zapomnisz :)