W tym tygodniu powrót do dawno niekosztowanych smaków polskiej kuchni regionalnej. Tym razem podróż kulinarna w okolice Śląska, tylko w obrębie mojego domu i mała niespodzianka dla wychowanego na Śląsku Opolskim Mariusza :).
Ile domów, tyle sposobów przygotowania, chociaż ten najbardziej klasyczny to mięso posmarowane musztardą, z dodatkiem cebuli, boczku i kiszonego ogórka. Rolada śląska. Ile domów, tyle rodzajów klusek śląskich: białych, czarnych, nazywanych też żelaznymi lub szarymi. Z dziurką, bez dziurki, większych, mniejszych. Modra kapusta. Trochę niedzielnie, trochę weselnie i przy okazji konkurs dla Was.
Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)
Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)
Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)
Mogę wreszcie pożegnać się z codziennym prostowaniem włosów :). #selfie #brunette #woman
Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)
Droga na #Poznan, dziś kolejne warsztaty kulinarne w @galeria_malta, kto wpadnie na trawnik?
Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)
Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)